آرشیو بهمن ماه 1400

یکی از جامع ترین فروشگاه های اینترنتی کشور در حوزه فروش و بررسی تخصصی انواع چسب و اسپری های عمومی و صنعتی و ابزار آلات مربوط به چسب و ... فعالیت دارد.

چسب برزنتی | انواع چسب برزنتی

۹ بازديد

چسب برزنتی که همچنین نوار چسب پارچه ای الیاف دار نیز نامیده می شود ، یک نوار چسب بسیار با دوام و مقاو م می باشد . به لطف مقاومت در برابر آب (چسب برزنتی ضد آب) و تحمل شرایط آب و هوایی سخت برای استفاده داخلی و بیرونی بسیار مناسب می باشد.

چسب برزنتی

چسب برزنتی چیست ؟

در آشپزخانه ها ، کشو ها ، گاراژهای خانه های آمریکایی یا اروپایی یک وسیله یا ابزار برای رفع هر تعدادی از مشکلات است ، آیا این وسیله قیچی است ؟ آچار ؟ ممکن است اره باشد ، هیچکدام از این گزینه ها نمی باشد .

ما در مورد ابزاری صحبت می کنیم که مردم بارها و بارها برای هر نوع تعمیرات کوچک خود از آن استفاده کردند :  چسب برزنتی

این نوار چسب برزنتی بسیار با دوام با لایه ی پشتی بسیار محکم که در برابر آب مقاوم است . میلیون ها نفر از این نوار چسب یا به جرات می توان گفت از این ابزار پیشرفته استفاده می کنند .

هر زمان که به نوار چسب انعطاف پذیر ، محکم و چسبندگی بالا احتیاج داشتید ، کافی است یک حلقه چسب برزنتی داشته باشید ، این نوار چسب می تواند از ایرادات اتوموبیل ، تعمیرات وسایل و لباس گرفته تا مجاری هوا (داکت تهویه) و نشت لوله های آب را برطرف کند .

چسب برزنتی ابزاری همه کاره در خانه شما

چسب برزنتی تقریبا برای هر خانه و اداره ای لازم است ، این چسب می تواند هر چیز قابل چسبیدنی را به هم بچسباند ، ما از آن برای تعمیرات و حتی به عنوان تزئینی برای کارهای هنری و همچنین صنایع مختلف استفاده میکنیم . (یک نوار چسب همه کاره برای تکنسین های تعمیر در صنایع مختلف)

چسب برزنتی همه کاره در مصارف خانگی

این نوار چسب ضد آب انواع مختلف دارد و بر حسب نوع استفاده و شرایط محیطی دسته بندی می شود و با توجه به نیاز خود از آن استفاده می کنیم . بنابراین نوع چسب مورد استفاده و الیاف مقاومتی نوع آن را مشخص می کند ،  هر چه تعداد تار و پود بیشتری در ساخت چسب برزنتی استفاده شده باشد آن را محکمتر و مقاوم تر می کند و در نتیجه پاره شدن آن بر اثر کشش دشوار تر می شود .

چرا به این نوار چسب ، چسب برزنتی یا داکت تیپ یا داک تیپ می گویند ؟

اما چه چیزی باعث می شود که این نوار چسب ، بسیار قوی و همه کاره باشد و آیا نوار “داکت” صحیح است یا نوار “اردک” (داک : Duck) ؟

این نوار به دلیل کیفیت بالای ضد آب بودن خود (نوار چسب ضد آب) در ابتدا نوار اردک نامیده می شد . مانند پشت اردک آب را دفع می کرد و قبلاً از پارچه اردک پنبه ای و بدون هیچ لایه چسب ساخته می شد.

اما پارچه اردک پنبه ای در واقع از پر اردک ساخته نمی شد (البته اینطور بنظر می رسید که از پر اردک باشد !!) . این یک پارچه محکم ساخته شده از پنبه است جایی که نخ ها الگوی متقاطع را ایجاد می کنند . این پارچه به عنوان ماده ای محک شناخته می شود . برای محافظ از کابل های برق و هادی های الکتریکی در برابر خوردگی نیز استفاده می شد .

پارچه پنبه اردک برای نوار چسب ضد آب

امروزه بیش از هر زمان دیگری ما از نوار چسب برزنتی استفاده می کنیم (البته بتازگی در کشور عزیزمان بیشتر مورد توجه قرار گرفته) تا حد زیادی که یکی از مفید ترین ابزارهای روزمره ای است که می توانید از آن براحتی استفاده کنید .

تاریخچه چسب برزنتی :

اما چسب برزنتی که امروزه خیلی خیلی محبوب و پر کاربرد است تا جنگ جهانی دوم شناخته شده نبود . یک بانوی کارگر کارخانه مهمات سازی که در بخش بسته بندی کار می کرد متوجه موضوعی شد ، او هر جعبه را با موم و نوار ، باید مهر و موم می کرد .

هنگامی که خانم وستا استوت یا وستا اشتودت ، سربازانی را دید که برای بازکردن جعبه در تلاش بودند ایده ی خوبی به ذهن او رسید ، ایده او این بود که جعبه ها را با یک نوار ضد آب و محکم پارچه ای مهر و موم کند ، اشتودت در مورد راه حل خود به رئیس جمهور فرانکلین دلانو روزولت نامه نوشت ، چند هفته بعد از هیئت تولید جنگ خبر دادند که یکی از شرکت های زیر مجموعه Janson & Janson  این نوار را تولید کردند .

مخترع نوار چسب برزنتی

این نوار چسب به یک غرور و احساس خوب نظامی تبدیل شد . این نوار با دوام ، راحت و قابل اجرا با دست بود ، نوار چسب برزنتی ساخته شده به رنگ سبز ارتش بود ، سربازان خیلی زود فهمیدند که این چسب کاربردهای بیشتر غیر از مهر وموم کردن دارد .

ارتش آمریکا از آن چسب برزنتی برای ترمیم شیشه ها ، مهر وموم کردن جعبه های مهمات و حتی به عنوان نوعی باند موقت برای ترمیم زخم ها استفاده می کردند. سربازان نیز برای چادرهایشان ، صندلی ها ، وسایل نقلیه و حتی لباس های شخصی از این چسب استفاده می کردند .

استفاده از چسب برزنتی در ارتش آمریکا

اسم های دیگری که در آن زمان جنگ به این نوار گفته می شد از این قرار بود :

چون در آن زمان رنگ سازمانی ارتش سبز بود ، رنگ این نوار هم سبز بود و به جای “نوار چسب” به “نوار اردک” شهرت داشت البته این نام گذاری بدلیل استفاده از پارچه اردک ضد آب  که پشت آن چسب زده می شد ، بود. همچنین به عنوان “نوار طوفان” یا “نوار 100 مایل در ساعت” شناخته می شد ، این به دلیل توانایی و مقاومت در برابر فشارهای گسترده و شرایط بد آب و هوایی بود .

نوا چسب ضد آب معروف به نوار چسب اردک

پس از جنگ شرکت جانسون و جانسون شروع به تجاری سازی چسب برزنتی کرد ، سربازانی که از جنگ بازگشته بودند و آشنایی کامل با این چسب و کاربردهای آن داشتند از عوامل محبوبیت بسیار زیاد آن در سرتاسر ایلات متحده بود .

نوار چسب برزنتی در فروشگاه های ابزار و سخت افزار فروشی جایگاه خود را پیدا کردند  و آماده کمک به تعمیرات انواع وسایل و لوازم خانگی بودند و به سرعت به ابزاری مفید برای بسته بندی مجاری هوا شد که باعث نامگذاری دیگر آن به اسم داکت تیپ (چسب تهویه هوا) یا همان چسب برزنتی شد ، البته امروزه برندی هم با نام duck tape در حال تولید انواع نوار چسب و همچنین چسب برزنتی نموده است .

انواع چسب برزنتی در چسبان.کام

انواع چسب برزنتی و کاربردهای آن :

در طول سال ها ، این نوار چسب از نظر طراحی و ساخت ، بیشمار دستخوش تغییر شد و همه این تغییرات به منظور متناسب ساختن آن برای کاربردهای گوناگون بود . در طرح اولیه ، پارچه محکمی وجود داشت که با یک فیلم (مغذی) از جنس پلی اتیلن بافته شده بود ، تا به آن قابلیت آب بندی و ضد آب بودن قوی را بدهد .

در حال حاضر ، نوار چسب برزنتی در اندازه ها و طرح های مختلف موجود است که برای انواع کاربردها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . از کاربردهای عمده این چسب در ساخت لوازم خانگی ،تعمیرات ،  صنایع ساختمانی ، صنایع تهویه سازی و کاربرهای خانگی  اشاره کرد.

استفاده از چسب برزنتی در مصارف عمومی و صنایع

هر تنوع از این چسب دارای ویژگی های خاصی است که آن ها را برای استفاده در صنایع مربوطه مناسب می کند .

به همین ترتیب ، دانستن کاربردهای مختلف و انواع این چسب برزنتی ، شما را در انتخاب گزینه مناسب راهنمایی می کند .

چسب برزنتی عمومی : همانطور که از نام آن پیداست ، برای انواع مختلف و کاربردهای غیر متعارف به این نوار چسب احتیاج دارید. این نوار چسب از تعداد الیاف کم ، چسب کم وزن و فیلم پلی اتیلن نازک ساخته می شود . اگر به دنبال یک راه حل کوتاه مدت و ارزان هستید و به نوع دنبال نعمیر موقتی هستید این نوع مناسب ترین گزینه می باشد . می توان به موارد زیر اشاره کرد :

تعمیر موقت لوله جاروبرقی ، شیلنگ آب ، تعمیر موقت روکش صندلی و ….

چسب برزنتی عمومی

چسب برزنتی صنعتی : این نوار چسب کاربردهای گسترده ای در کارهای تولیدی و صنعتی دارد . این چسب به منظور تامین هر چه بیشتر قدرت و قابلیت پذیری مطلوب در کارهای مختلف در حالت تنظمات صنعتی تولید می شود . چسب برزنتی صنعتی از پارچه پلی اتلین کیفیت بالا و پوشش بیشتر چسب مقاوم ساخته می شوند ، تا مقاومت مورد نیاز برای کاربردهای صنعتی را فراهم کند.

از کاربردهای صنعتی این چسب می توان به موارد زیر اشاره کرد

صنایع خودروسازی ،صنایع تهویه (HVAC) ، صنایع هوافضا و صنایع نظامی ، ساخت و ساز ، ساخت لوازم خانگی و …..

چسب برزنتی صنعتی

چسب برزنتی Gaffer’s (گفر) : نوع رایج دیگری از انواع چسب برزنتی است . یکی از انواع چسب های برزنتی که احتمالا بارها و بارها بدون آنکه متوجه شوید با آن مواجه شده اید ، این نوار چسب به رنگ مشکی مات برای حداقل بازتاپ نور است و از جنس پارچه ای نخلی (پلی اتیلن) و حساس به فشار است که هم دارای خاصیت کششی و هم چسبندگی بالایی دارد .

این نوع نوار چسب ترجیحا برای کاربردهایی در صنعت عکاسی ، فیلم ، تئاتر ، تولیدات تلویزیونی و کارهای عکاسی صنعتی که نیاز است به طور موقت کابل های روی زمین هم دسته بندی شوند و هم به کف محیط بچسبد یا کابل ها را به طور عمودی به دیوار بچسبانیم ، این نوار چسب باید بتواند به راحتی با دست پاره شود .

چسب برزنتی گفر استفاده بسیار زیاد در صنعت فیلم سازی و عکاسی

چسب برزنتی حرفه ای : به نوار چسب گرید (پیمانکار یا ساختمانی) نیز معروف است ،این نوار چسب ضد آب مقاومت بالا در برابر آب و چسبندگی مناسبی برخوردار هست . این نوع نوار چسب عمدتا در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود ، به ویژه برای کارهای بازسازی ، ترمیم و جلوگیری از هدر رفت انرژی کاربردهای  فراوانی دارند.

چسب برزنتی حرفه ای یا ساختمانی

چسب برزنتی مخصوص تهویه هوا : این نوار چسب مخصوص صنایع تهویه مطبوع (داکت های تهویه هوا) برای آب بندی آن ها طراحی شده است و باید عملکرد فوق العاده ای نیز برای این کاربرد خاص داشته باشد . این نوار چسب ها برای استفاده دائمی طراحی می شوند و می توانند فشار حرارت و فشار هوای داخل داکت ها را تحمل کنند .همچنین از استحکام کششی بالایی برخودارند ، این یکی از محبوب ترین ها در صنعت تهویه مطبوع و ابزاری است که باید در کیف هر تکنسین HVAC (نصب، تعمیر و نگهداری و تعمیر گرمایش، تهویه مطبوع و سیستم های تبرید) وجود داشته باشد .

چسب برزنتی مخصوص سیستم های تهویه هوا

موارد گفته شده یکی از هزاران کاربرد این چسب معجزه می باشد . با چنین تنوع گسترده ای برای انتخاب حتما از ماهیت کاری که قرار است انجام دهید مطلع باشید .

اگر به دنبال انتخاب یک نوع نوار چسب خاص یا هرگونه چسبی هستید ، با مرکز خرید آنلاین چسب در تماس باشید .

چسب برق یا لنت برق

۷ بازديد

چسب برق یا لنت برق به نوار چسبی گفته می شود ، که توسط برقکاران برای جلوگیری از اتصال و همچنین برای عایق کردن سیم ها از آن استفاده می شود .

چسب برق یا لنت برق

یکی از خطرناکترین و حادثه آفرین نقاط در مکان های عمومی ، خانگی ، صنعتی ، کارخانه ها و … ، محل اتصال الکتریکی می باشد .این نقاط یا سیم ها در هنگام تماس با هم یا در یک اتصال ضعیف ، اصطکاک و تولید گرما می کنند که باعث جرقه و در نهایت ممکن حوادث جبران ناپذیری ایجاد شود ، به جرات میتونیم بگیم چسب برق در سیم کشی و عایق کردن سیم ها یکی از مهمترین اجزای این سیستم می باشد .

نوار چسب برق چیست (PVC ELECTRICAL TAPE) ؟

نوار چسب برق یا همان لنت برق (نوار عایق برق) نوعی نوار چسب حساس به فشار است که برای عایق کردن سیم های الکتریکی و سایر مواد هدایت کننده برق استفاده می شود .

این نوار چسب می تواند از پلاستیک های مختلفی ساخته شود . اما وینیل (Vinyl) محبوب ترین آن ها است . زیرا به خوبی کشیده می شود (کشسانی بالا) و عایق موثر و ضریب اطمینان و طول عمر بالاتری دارد.  نوار چسب PVC  و نوار برق از جنس پلی وینیل کلراید (PVC) با کیفیت و استاندارد درجه یک ساخته می شوند که با چسب مخصوص حساس به فشار (PSA) پوشانده شده و امکان چسبندگی بر روی انواع سطوح مختلف از جمله چسبندگی به سطوح سفت و خشن را دارد .

نوار چسب برق چیست ؟

چسب برق هم همانند چسب برزنتی ، اسپری WD40 ، چسب بسته بندی و … به جز مصارف خود در صنایع مختلف ، در هر خانه و اداره ای یک نیاز اساسی می باشد .

تاریخچه چسب برق یا لنت برق :

اگر نوار چسب برق وجود نداشت ؟

اگر شما یک برقکار ، پیمانکار برق ، مصرف کننده خانگی هستید ، زندگی بدون این نوار چسب ممکن بود شبیه یک کابوس به نظر برسه . اما  برای کسانی که فقط 100 سال پیش زندگی می کردند این یک واقعیت بود حتی اسم چسب برق رو هم نشنیده بودند .

در واقع نوار چسب برق یا همان لنت برق خودمان که همه ما تقریبا با آن آشنایی داریم و در خانه های ما حداقل یک حلقه از این نوار چسب وجود دارد ، بیش از 80 سال است که از ساخت آن می گذرد .

نوار عایق الکتریکی اصلی از نوار پارچه ای آغشته به ترکیب چترتون (Chatterton’s compound) بود که یک ماده چسبنده با استفاده از گوتا پرچا ساخته می شد بودند .

کابل های برق عایق شده با مواد چترتون

تعریف گوتا پرچا (Gutta-percha) :

گوتا پرچا ارتباط نزدیکی با لاستیک طبیعی دارد (NR) مواد اصلی پلی پروپرن یا پلی ایزوپرن طبیعی گوتاپرکا است که در جنگل های بارانی مالزی و اندونزی یافت می شود ، نام آن نیز از مالزی آمده است :

getah : لاستیک    و      percha : درخت

شیره ی درخت به رنگ شیری (لاتکس) که با بریدن شکاف هایی در پوست درختان استخراج می شود .

تعریف درخت لاتکس گوتا پرچا

این ماده (گوتاپرچا) جزء اصلی ترکیب چترتون بود که به عنوان عایق برای کابل های تلگراف و سایر کابل های الکتریکی استفاده می شد .

استفاده از وینیل در ساخت چسب برق :

در اوایل دهه 1940 میلادی ، پلاستیک وینیل به عنوان یک ماده بسیار متنوع برای طیف وسیعی از کاربردها ، از پرده دوش حمام گرفته تا عایق کابل استفاده می شد. با این حال ساختن نوار چسب از این ماده داستان متفاوتی دارد .

جز اصلی ماده وینیل تری کرسیل فسفات (TCP) بود که به عنوان ماده نرم کننده نوار استفاده میشد (حالت انعطاف پذیری) متاسفانه TCP تمایل خیلی زیادی به حرکت و جابجایی مداوم روی سطح نوار داشت و به سطح نوار وینیل به دلیل این حرکت ، روغن پس میداد و هر نوار چسبی که ساخته می شد را خراب می کرد . شیمیدانان و مهندسان تحقیق و توسعه در شرکت 3M آمریکایی قصد داشتند یک نوار چسب قابل اعتماد و حساس به فشار ساخته شده از فیلم وینیل ایجاد کنند ، که دارای خواص الکتریکی ، فیزیکی و شیمیایی مورد نیاز بود .

تری کرسیل فسفات در ساخت وینیل

ترکیب وینیل برای ساخت نوار چسب الکتریکی :

آزمایشات با ترکیب پلاستیک سازهای (plasticizers) جدید با رزین وینیل سفید که شباهت بسیار زیادی با آرد داشت انجام شد . سرانجام در ژانویه 1946 مخترعانی از شرکت 3M  به نام های Snell, Oace, and Eastwold برای نوار الکتریکی وینیل با سیستم پلاستیسایزر (موادی مایع هستند که با پلیمرهای سخت، آمیخته شده و سبب نرمی و انعطاف پذیری می شود ) و چسب غیر گوگردی و غیر سمی درخواست ثبت اختراع کردن .

محققان3 ام کار بروی نوار چسب برق جدید سال 1946

اولین نسخه تجاری این نوار عایق الکتریکی برای استفاده در یک سیم پیچ بفروش رسید .

جالب اینکه این نوار چسب اصلی ، اصلا مشکی نبود ، نوار های فرموله شده برای درجه حرارت بالا زرد رنگ (لنت برق زرد) و نسخه های بعدی ساخته شده سفید (لنت برق سفید) بودند .این نوارهای بعدها با رنگ سیاه جایگزین شدند . اگرچه امروزه نوار چسب وینیل رنگی (چسب برق رنگی) به عنوان نوارهای شناسایی و علامت گذاری سیم ها و کابل ها استفاده ی فراوانی دارند . در قدیم رنگ مشکی (چسب برق مشکی) رنگ اصلی صنعت برق برای نوار استاندارد وینیل بود .

اولین چسب برق جهان که به رنگ سفید و زرد بودند

انواع مختلف نوار چسب برق :

همه نوار چسب های مشکی وینیل برای استفاده الکتریکی مناسب نیستند ، حتما از لنت برق بودن نوار چسب مطمئن شوید (نوار چسب وینیل PVC کاربردهای دیگری هم در صنایع مختلف دارد مثل نوار چسب پی وی سند بلاست) ، برخی از این نوارها در برابر گرما مقاوم بوده و دچار حریق نمی شوند ، اگر هم آتش بگیرند سریع خاموش می شوند (چسب برق نسوز یا ضد حریق) در حالی که ممکن است برخی از مدل های کاملا نامرغوب پس از حریق مانند مواد نفتی بسوزند .

برخی از مدل های نامرغوب که خود خاموش شونده نیستند و شبیه مواد نفتی می سوزند

نوار چسب برق در درجه اول به دلایل ایمنی برای محافظت ، عایق بندی و عایق کردن طیف وسیعی از سیم ها و کابل هایی که برق را هدایت می کنند استفاده می شود . لنت برق خوب دارای خاصیت عایق کردن مناسب ، مقاوم در برابر فشار ، مقاوم در برابر شعله و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می باشد .

نوار عایق الکتریکی برق در طیف گسترده ای از اندازه ها و متراژها برای کاربردهای مختلف موجود است ، همچنین برای اطمینان از ویژگی های عایق کردن مطلوب و امکان کدگذاری دقیق رنگ کابل ها و سیم های مختلف ، در رنگ ها و مواد مختلف ساخته می شوند .

چسب برق در عرض ها و متراژهای مختلف

چسب برق در چه رنگ هایی تولید می شود ؟

شاید بارها برای ما پیش آمده که از خودمون بپرسیم این همه رنگ برای چسب برق چرا تولید میشه و جوابی که به خودمون میدیم احتمالا این باشه که بیشتر برای زیبایی هست !!

یکی از جنبه های مهم استفاده از نوار چسب عایق الکتریکی ، انتخاب رنگ مناسب برای کارهای مختلف می باشد . این رنگ ها به طور تصادفی یا با در نظر گرفتن زیبایی شناسی انتخاب نمی شوند ، هرکدام معنای خاصی دارند با این حال ، تولید رنگ های مختلف چسب برق استانداردی جهانی نیستند ، تفاوت کمی بین استانداردهای آمریکا ، اتحادیه اروپا و انگلستان وجود دارد .

انواع رنگ بندی نوار چسب برق

معنی رنگی بندی چسب برق در برخی کشورها به شرح زیر است :

رنگ بندی آمریکا انگلستان اتحادیه اروپا و بین المللی
چسب برق مشکی ولتاژ کم ، فاز A ولتاژ کم ، ولتاژ خنثی(نول) ولتاژ کم ، فاز B
چسب برق قرمز ولتاژ کم ، فاز B ولتاژ کم ، فاز B

پوسته و برق با ولتاژ بالا (415 ولت)، ۳ فاز

چسب برق آبی ولتاژ کم ، فاز C ولتاژ کم ، فاز C ولتاژ کم ، روکش سیم های نول ، 230 ولت
چسب برق قهوه ای ولتاژ بالا ، فاز A   ولتاژ بالا ، فاز A
چسب برق نارنجی ولتاژ بالا ، فاز B   روکش سیم ها ، ابزارآلات باغبانی
چسب برق زرد ولتاژ بالا ، فاز C ولتاژ پایین ، فاز B روکش سیم ها ، 110 ولت
چسب برق سبز ارت ارت  
سبز و زر راه را ه عایق سیم ارت   ارت
چسب برق سفید ولتاژ کم ، سیم نول    
چسب برق طوسی ولتاژ کم ، سیم نول   ولتاژ کم ، فاز C

*شایان ذکر است که نوار چسب برق سیاه در زمینه برقکاری رایج ترین است. در بسیاری از موارد ، از رنگ مشکی برای عایق بندی و تعمیرات واقعی روی تمام کابل ها استفاده می شود ، و از یک حلقه چسب رنگی دیگر برای نشان دادن هر یک از معانی فوق استفاده می شود.

نوار چسب برق سیاه در زمینه برقکاری رایج ترین

به عنوان یک نکته دیگر ، رنگ چسب ها در انگلستان در مقایسه با اروپا یا ایالات متحده دارای معانی خاص تری است  ، جایی که نوار چسب برق سفید ، قهوه ای ، بنفش ، نارنجی یا خاکستری نیز ممکن است نشان دهنده انواع مختلف کابل باشد.

باز هم تاکید میکنیم حتما در انتخاب نوار چسب دقت کنید و سعی کنید چسب برق با کیفیت بالا تهیه کنید ، برخی از چسب های برق بی کیفیت ممکن است بر اثر یک اتصال و جرقه  باعث حادثه شوند و مانند یک ماده نفتی بسوزند و اتفاقی غیر قابل جبران را رقم بزنند

قانون در مورد چسب برق چه می گوید؟

HSE (بهداشت، ایمنی و محیط‌ زیست را اصطلاحاً HSE می گویند) تجزیه و تحلیل مفصلی از استانداردهای مختلف BS EN (موسسه استانداردهای بریتانیا) را ارائه می دهد ، که بر اساس آن مشخص می شود هر نوع نوار چسب عایق الکتریکی به کدام حوزه های خاص مرتبط هستند. این موارد شامل کدهای عملی برای روشنایی ، آتش نشانی و سیستم های امنیتی ، گرمایش ، سیستم های برق موقت (اغلب مربوط به وسایل سرگرمی) ، لوازم خانگی و محل کار و ماشین آلات صنایع مختلف و غیره است.

قانون در مورد چسب برق

خصوصیات ، ویژگی ها و کاربردهای لنت برق :

بدلیل ساخته شدن این نوار از پلی وینیل کلراید (PVC) ویژگی های ارزشمندی مانند چسبندگی طولانی مدت و عایق الکتریکی خوبی را از خود به نمایش میگذارد ، نوار چسب PVC برق خاصیت کشسانی مناسبی دارد و استفاده از آن ها برای محیط داخلی و بیرونی (البته نه در معرض شدید آب) بسیار مناسب است از دیگر ویژگی های برخی مدل ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  •  سازگاری با کاربردهای عمومی و تخصصی
  • کاربرد بسیار زیاد در صنایع ساختمانی و برقکاری
  • مقاومت عالی در برابر سایش ، خوردگی و رطوبت (رطوبت نسبی)
  • چسبندگی بالا
  • خواص آب بندی خوب
  • عایق دی الکتریک بالا و حفاظت مکانیکی خوب ، به عنوان یک عایق موثر در برابر برق عمل میکند و با هدایت نکردن جریان برق از مدارها از اتصال و حادثه آفرینی آن ها جلوگیری می کند
  • خواص خود خاموش کننده : برخی از مدل های لنت برق به چسب برق نسوز مشهور هستند البته به این صورت که  اگر دچار حریق شدند بخاطر خواص ضد آتش آن ، آتش به سرعت خاموش می شود .
  • در طیف گسترده ای از رنگ ها برای شناسایی آسان موجود است
  • هنگامی که ایمنی محیطی ایده آل نگران کننده است با RohS مطابقت دارد
  • گواهینامه های تأیید IMQ و VDE طبق کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC 60454-3-1-نوارهای حساس به فشار برای اهداف الکتریکی)

خصوصیات ، ویژگی ها و کاربردهای لنت برق

کاربردهای چسب برق :

– یکی از بیشترین استفاده های امروزی در صنعت ساختمان سازی می باشد ، میتوان به جرات گفت از مهمترین ابزار هر برقکار ساختمان به چسب برق اشاره کرد ، عایق کردن سیم های ساختمان ، دسته بندی ، عایث کردن سیم ها در جعبه تقسیم و … در برق کشی ساختمان از موارد استفاده در صنعت ساختمان می باشد . همچنین برقکارها برای اتصال دوسر لوله خرطومی برق یا لوله های PVC برق از این نوار چسب استفاده می کنند .

چسب برق در صنعت ساختمان

– یکی دیگر از استفاده های بسیار زیاد از نوار چسب عایق ، در صنایع خودروسازی ، برق خودرو ، باتری سازی با کیفیت بالا با تأیید RoHS و REACH و … برای عایق کردن سیم ها ، دسته بندی کابل ها و سیم ، عایق کردن سیم کشی خودرو ، محافظت در برابر سایش و … البته برای عایق کردن سیم ها و کابل و جلوگیری از نویز در آن ها از چسب پارچه ای خودرویی هم استفاده می شود .

چسب برق در صنعت خودرو

– یکی دیگر از کاربردهای چسب برق در مصارف خانگی که طیف وسیع و استفاده های مختلفی را میشه از این نوار چسب کرد : عایق کردن سیم های آسیب دیده ، تعمیر سیم ها و کابل های سیستم روشنایی ، تعمیر کولر و وسایل برقی ، بسته بندی ، روکش دسته وسایل و ….

– کابردهای دیگری که میتوان به آن اشاره کرد : مناسب برای عایق کردن قطعات مختلف برقی مانند عایق کردن اتصالات در سیم پیچ ها ، ترمیم آسیب دیدگی سطح سیم و کابل ها ، ترانسفورماتور ها ، موتورهای برقی و الکتریکی ، خازن ، تنظیم کننده ولتاژ و سایر انواع موتورهای الکتریکی و دی الکتریکی

– به طور معمول به کاربردهای زیر هم می توان اشاره کرد :

  • گروه بندی و ایمن سازی کابل های برق با هم
  • نشان کردن کابل هایی که به یک هدف خاص یا تجهیزات مربوط می شوند
  • تعمیر کابل های آسیب دیده ، برای تقویت و ایمن سازی آن ها و عایق کردن سیم هایی که روکش آن آسیب دیده (سیم لخت)
  • محافظت از کابل ها در برابر سایش ، شرایط آب و هوایی و سایر آسیب ها

– به کاربردهای بسیار فراوانی از این نوارچسب پر مصرف میتوان اشاره که در وبلاگ مرکز خرید آنلاین چسب در مقالات تخصصی حتما به آن ها اشاره خواهیم کرد .

چسب برق نسوز (خود خاموش شونده) تزا آلمان مشکی

۶ بازديد

چسب برق نسوز تزا 60542 :

نوار چسب برق تزا کد 60542 یک نوار چسب از جنس PVC  با چسب اکریلیک برای مهار ، دسته بندی اولیه (یکی دیگر از نوار چسب های عایق برای سیم کشی خودرو استفاده از چسب پارچه ای نسوز می باشد) سیم های خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این نوار چسب به دلیل نیروی کشسانی زیاد ، انعطاف پذیری و چسبندگی مناسب کاربرد فراوانی در سیم کشی خودرو و وسایل نقلیه دارد .

نوار چسب لنت برق آلمانی تزا 60542 یک نوار چسب کمک کننده قابل اطمینان برای برقکاران ، مکانیک ها و سایر صنعتگران است . نوار چسب ضخیم منحصربفرد ، خاصیت چسبندگی بالا و انعطاف پذیر و مقاوم بودن (حتی روی صفحات فلزی ، در دمای پایین) از ویژگی های بارز این چسب می باشد .

چسب برق PVC تزا نه تنها برای عایق کردن سیم های برق و علامت گذاری سیم ها استفاده می شود ، بلکه برای نگه داری و دسته بندی سیم ها در سیم کشی خودرو نیز کاربرد فراوان دارد . این چسب دارای گواهینامه ها و استانداردهای لازم برای عایق کردن سیم ها می باشد.

مقاومت چسب لنت برق تزا آلمان :

چسب برق تزا 60542 در دمای حداکثر 105 درجه سانتی گراد به مددت 3000 ساعت مقاوم است (ساعت ذکر شده برای شعله غیر مستقیم) و در برابر شعله آتش دارای کلاس B می باشد . (در این کلاس چسب در مواجه با آتش غیر مستقیم 3000 ساعت مقاوم است و در مقابل شعله مستقیم حالت خود خاموش شونده دارد) ، همچنین این چسب برق در برابر سایش نسبی نیز مقاوم است و نویزگیر کلاس A می باشد .

ویژگی های اصلی :

  • مقاومت در برابر دما تا 105 درجه سانتی گراد به مدت 3000 ساعت
  • قابلیت برش با دست براحتی
  • بازکردن و کار کردن با چسب براحتی ، طراحتی مناسب برای کاربردهای دستی
  • مقاوم در برابر از بین رفتن تدریجی
  • مقاوم در برابر تاثیرات محیطی
  • مقاوم در برابر فرسودگی
  • بازدارنده شده (خود خاموش شونده Flame-retardant )
  • انعطاف پذیر و نرم

کاربردهای اصلی چسب برق تزا آلمان :

- لنت برق تسا به طور خاص برای مهار و دسته بندی کارآمد سیم ها و کابل ها در خودرو کاربرد فراوانی دارند .

 

چسب برق تزا به طور خاص برای مهار و دسته بندی کارآمد سیم ها و کابل ها در خودرو

 

-از کاربردهای دیگر این نوارچسب استفاده در ساختمان و مورد نیاز برقکاران ، این چسب نه تنها برای عایق کردن سیم های لخت بکار می رود بلکه برای عایق کردن اتصال سیم ها بهم کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان دارد .

مشخصات فنی چسب برق تزا 60542 :

  • جنس نوار چسب : نوار PVC (پلی وینیل کلراید)
  • ضخامت کلی :   0.15 میلیمتر
  • نوع چسب : اکریلیک
  • میزان چسبندگی به فلز : 1.8 N/cm
  • میزان شکستگی هنگام کشش: %180
  • استحکام کششی : 25 N/cm
  • کلاس آتش : کلاس B (acc. to LV312)
  • مقاومت دمایی : کمترین -25 درجه سانتی گراد بیشترین +105 درجه سانتی گراد

چسب برزنتی بسیار قوی روکسولید آلمان مدل پاور

۶ بازديد

این چسب برای هر موقعیت و هر پروژه ای طراحی شده است یک چسب برزنتی استاندارد در تمام مشاغل ، برای کارهای خانگی ، ساختمان سازی و صنایعی که به بالاترین کیفیت چسب برزنتی احتیاج دارند . بر خلاف نوارچسب های معمولی ، این نوار چسب بسیار قوی برای نگه داشتن و دسته بندی اجسام سنگین وزن بسیار کاربردی است ، همچنین از این چسب برای تعمیرات و رفع نشتی های اضطراری می توان استفاده کرد .

چسب برزنتی روکسولید یک نوار چسب پارچه ای (بهترین الیاف) با روکش پلی اتیلن بسیار با کیفیت و ضد آب است ، به خوبی به سطوح مختلف ، نامنظم و ناهموار می چسبد ، کار با این چسب بسیار راحت است ، براحتی با دست برش می خورد و احتیاج به کاتر یا قیچی ندارید و در حین کار با این نوار چسب خسته نمی شوید، ولی در عین حال مقاومت کششی فوق العاده بالایی دارد .

چسب برزنتی بسیار قوی روکسولید آلمان مدل پاور

 

چرا نوار چسب برزنتی روکسولید آلمانی :

چسبندگی بسیار زیاد و در عین حال از استحکام کششی و برشی بسیار بالایی برخوردار است مخصوصا برای دسته بندی اجسام بسیار سنگین ، ساخته شده برای محیط های داخلی و بیرونی ، محیط های کاملا رطوبتی ، سرما و گرمای شدید.

مشخصات و ویژگی های چسب برزنتی روکسولید آلمان :

  • مقاومت دمایی مناسب از -20 درجه تا +80 درجه سانتی گراد
  • چسبندگی بسیار مناسب به سطوحی مانند : فلزات ، استیل ، چوب ، پارچه و الیاف ، سرامیک ، اجر ، بتن ، پلی کربنات ، پلاستیک ، فلزات آنودایز ، نمای آلومینیوم و وینیل ، لاستیک و  …

چسبندگی چسب برزنتی روکسولید روی بیشتر سطوح

 

  • کاملا ضد آب مناسب محیط های رطوبتی ، سرد و گرم و آب و هوای خشک
  • برش بسیار راحت بدون نیاز به قیچی و کاتر
  • مقاومت کششی بسیار بالا همچنین مقاومت برشی در هنگام کشش هم بسیار بالا می باشد
  • مقاوم در برابر پوسیدگی ، مقاوم در برابر اشعه ماورابنفش (آنتی UV) ، جنس رویه ی این چسب برزنتی از مواد بسیار مقاومی ساخته شده است که مانع از تضعیف و پوسیدگی نوار چسب در دراز مدت می شود .
  • اگر چه این نوار چسب ، چسبندگی بسیار خوبی به بیشتر سطوح دارد ، بعد از جداکردن آن هیچ گونه اثری برجای نمی گذارد .
  • مناسب محیط داخلی و بیرونی
  • بعد از جدا کردن ، این چسب اثری از چسب بر روی سطوح بجای نمی گذارد ، بنابراین نگران آسیب رسیدن به سطوح مورد نظر نباشید .
  • استفاده از چسب برزنتی روکسولید روی هر سطوحی بی خطر است حتی روی پوست (نوار چسب داکت برای زگیل)

کاربردهای چسب ضد آب بسیار قوی روکسولید آلمان :

– از مهمترین استفاده های این چسب برزنتی می توان به تعمیرات موقت و اضطراری در خانه نام برد . نوار چسب بسیار قوی روکسولید برای تعمیرات و رفع نشتی لوله های فاضلاب ، لوله های آب و … ، همچنین این چسب استفاده ی بسیار زیادی در دستشویی و حمام برای ترمیم سوراخ های کاشی و سرامیک دارد . به علت چسبندگی زیاد و مواد مقاوم در ساخت آن ، این چسب در مقابل مایعات شوینده ، شامپوها مقاومت دارد .

همچنین از این چسب برای ترمیم شیلنگ حمام و دستشویی می توان استفاده کرد ، قدرت انعطاف پذیری و در عین حال چسبندگی بالا باعث شده این نوار چسب برزنتی در دماهای سرد و گرم آب مقاومت خوبی از خود نشان دهد .

می توان به جرات گفت یکی از چسب هایی که در هر خانه ای باید وجود داشته باشد ، می توان به چسب برزنتی اشاره کرد .

– استفاده دیگر از این چسب در صنعت ساختمان ، می توان به آب بند کردن موقت و اضطراری ترک ها و شکاف ها اشاره کرد

– یکی دیگر از استفاده های چسب برزنتی آلمانی روکسولید در تعمیرات موقتی خودرو می باشد : نگه داشتن موقتی سپر ماشین تا تعویض آن ، نگه داشتن آئینه بغل ، چراغ عقب ماشین ، نصب کفپوش خودرو ، درزگیری اضطراری ماشین های یخچال ساز ، کاروان و ….

– ترمیم روکش صندلی خودرو ، ترمیم روکش زین دوچرخه ، ترمیم روکش زین موتور و ….

– استفاده ی بسیار فراوان از این چسب در بسته بندی اجسام سنگین و اجسامی که با نوار چسب معمولی امکان بسته بندی نداریم ، به دلیل قوی بودن جنس رویه و انعطاف پذیر بودن آن ازاین چسب می توان از آن برای دسته بندی اجسامی مانند : الوار ، نبشی ها ، لوله های آب  و …. استفاده کرد همچنان که می توان با دست این نوار چسب را برش داد ولی مقاومت بالایی موقع کشش در هنگام بلند کردن اجسامی که با این چسب بندی شده اند دارد.

– تعمیر موقت در لوازم خانگی و باغبانی : ترمیم موقت شیلنگ آب  و آب پاش ، ترمیم لوله جاروبرقی  و …..

– استفاده بسیار زیاد از چسب برزنتی در سیستم های تهویه هوا ، HVAC  و … برای درزبندی و جلوگیری از نشت هوا از درزها

چسب آناروبیک یا چسب قفل رزوه

۶ بازديد

چسب آناروبیک یا چسب قفل رزوه مثل یک معما میمونه ، در ظرف مخصوص خود بصورت مایع می باشد ، وقتی این چسب را از درون ظرف بیرون میاوریم و روی سطح مورد نظر میریزیم هنوز هم شکل مایع دارد و بنظر نمی رسه که خشک بشه ، وقتی هم این چسب رو لمس میکنیم چسبناک نیست پس چطور میتونه یک چسب باشه ؟

چسب آناروبیک

چسب آناروبیک چیست؟

مکانیسم و عملکرد کیور شدن (عملیات خشک شدن ، چسبیدن و … را کیور می گویند) چسب آناروبیک یا بی هوازی هنگامی که با سطح فلزی تماس پیدا می کند فعال می شود ، این حالت باعث می شود که چسب قفل رزوه حالت ژل شده و کیور شود .

برای تسهیل کیور شدن کامل چسب آناروبیک نیاز به حذف اکسیژن و همزمان همراه با تماس فلز نیاز هست. یعنی حداقل یک جز داخل مفصل ها و اتصالات باید فلزی باشد .

در این هنگام مولکول های واکنشی در داخل چسب مکانیسم : درزگیری ، سیلانت (آب بند کننده) را فعال می کنند و باعث پلیمریزاسیون مونومرها شده و شکل جامد مانندی به خود می گیرند (حالت پلاستیک مانند).

مکانیسم و عملکرد چسب آناروبیک

اصل اساسی چسب آناروبیک ، پلیمریزاسیون در غیاب هوا یا اکسیژن و در تماس با فلز است .به همین علت ظرف انواع چسب آناروبیک همیشه نصفه هستند و نصف دیگر آن از هوا پر شده .

چسب ها و درزگیرهای بی هوازی (چسب آناروبیک) با توجه به نیازهای کاربردی دارای قدرت های مختلف هستند  ، چسب های بی هوازی (عدم وجود جریان هوا) اغلب به عنوان “ترکیبات قفل کننده” شناخته می شوند . که برای ایمن سازی ، آب بندی و نگه داشتن قطعات بلبرینگی ، قطعات روتاری ، رزوه دار یا مشابه آن ها استفاده می شود . این چسب مقاومت برشی بسیار بالایی تشکیل می دهد.

چسب ها و درزگیرهای بی هوازی

آنها همچنین برای اتصال قطعات هم محور و برای آب بندی دو سطح فلنج هم استفاده می شوند.

تعریف مونومر :

مونومر یا تکپار ، موادی تشکیل شده از مولکول های واحد که از پیوستن آن ها بسپار یا پلیمر بوجود می آید . می توان اینطور توضیح داد که مونومر همانند حلقه های یک زنجیر هستند و پلیمر خود زنجیر.

تعریف مونومر

تاریخچه ی چسب آناروبیک :

داستان چسب بی هوازی (آناروبیک) با کشف در آزمایشگاه تحقیقاتی شرکت جنرال الکتریک توسط Nordlander و Burnett با ماده ای شروع شد که آنها نام آنرا “پرمافیل بی هوازی (Anaerobic Permafil)”  نامگذاری کده بودند .

اختراع چسب آناروبیک توسط جنرال الکتریک

این ترکیب شامل یک مونومر دی متاکریلات بود که با دقت در دمای عالی و مناسب (دمایی که جامد به حالت مایع تبدیل میشد) و همزمان جریان هوا در آن انباشت می شد به حالت اکسیژنه در می آمد . قطره ای از ماده ساخته شده در بین دو اسلاید میکروسکوپ پلاریزان یا نوارهای فلزی قرار می گرفت و به سرعت در دمای اتاق (RTV  room temperature vulcanizing )  به حالت پلیمریزاسیون تبدیل میشد و بدین ترتیب دو قسمت را به هم پیوند می داد .

آن ها کلمه “بی هوازی (آناروبیک)” را برای این رفتار مولکولی به کاربردند .

این رفتار مولکولی نشان می داد که مولکول ها در غیاب اکسیژن زنده و باعث پیوند می شوند .

مونومر تجاری شده ابتدایی در سال 1950 میلادی توسط جنرال الکتریک همراه با دستورالعمل هایی در مورد نحوه استفاده از پرمافیل بی هوازی به بازار عرضه شد . اما یک مشکل وجود داشت که باعث میشد محصول نهایی در دسته محصولات تجاری و استفاده آسان قرار نگیرد .

مشکل این بود که محصول تولید شده به همراه یک شیلنگ که به کمپرسور باد وصل میشد (برای خشک نشدن چسب تولید شده) ، عرضه شده بود . بعدها برای این مشکل بزرگ چاره ای اندیشیده شد و این چسب داخل بطری هایی از جنس پلی اتیلن که نصف آن با هوا پر میشد ساخته شد و وارد دنیاری تجاری سازی محصول شد . محصولی که بیشتر اوقات معادل و همردیف با چسب لاکتایت میدونیم و این نام تجاری را به عنوان چسب آناروبیک میشناسیم .

چسب لاکتایت و همردیف شده با چسب آناروبیک

انواع چسب آناروبیک :

4 نوع چسب آب بند کننده ی آناروبیک وجود دارند که عبارتند از :

  • چسب نگهدارنده (Retaining compound) : اتصالات استوانه ای را می چسباند و آب بند می کند ، مناسب برای شفت ها ، موتورها، پولی ها و قسمت های بلبرینگی و سیلندری

چسب نگهدارنده

  • چسب قفل رزوه (Threadlocker) : اتصالات فلزی رزوه شده را می چسباند و آب بند می کند ، مناسب برای پیچ و مهره ها و پیچ های موتور خودرو و …

چسب قفل رزوه

  • آب بند کننده رزوه (Thread sealant) : همان تفلون مایع یا چسب تفلون که لوله ها و اتصالات رزوه شده را می چسباند و آب بند می کند ، مناسب برای لوله کشی گاز ، لوله های حرارتی ، لوله های کلکتور و …

آب بند کننده رزوه یا آب بند کننده لوله

  • واشر ساز آناروبیک (Anaerobic Gasket) : یک واشر مستقیم روی قطعه ایجاد می کند و واشری با استحکام بالا ایجاد میکند ، مناسب برای آب بندی فلنج ها و …

چسب آناروبیک واشرساز

در هر نوع کاربرد ، محصولات با استحکام های مختلف ، مقاومت در برابر دما ، سرعت تنظیم خشک شدن ، ویسکوزیته های مختلف و سیلانت ها تولید و عرضه و استفاده می شوند .

چسب نگهدارنده (Retaining compound) :

چسب ها و آب بند کننده ها راه حلی است برای جایگزینی یا تقویت روش های اتصال مکانیکی فلزی استوانه ای مانند ، خارها ، شیارها ، شفت ها ، اتصالات تداخلی (اتصالات اصطکاکی) و اتصالات انقباضی طراحی شده است .

چسب نگهدارنده آناروبیک حفره ها و درزها را پر می کند ، همچنین تماس 100 درصد سطح به سطح ایجاد می کند ، درحالی که تکنیک اتصال مکانیکی تنها 20 درصد تماس سطح به سطح ایجاد می کنند ، این افزایش تماس سطح به طور مستقیم روی کیفیت محصول نهایی تاثیر میگذارد که بیش از 5 برابر تکنیک های اتصال مکانیکی است .

این افزایش قدرت به مهندسان این امکان را می دهد تا نیاز به فرآیند اتصال داغ را برطرف کرده و روشی را برای آن ها فراهم کند تا عمر قطعات افزایش پیدا کنند .

چسب نگهدارنده بلبرینگ

چسب قفل رزوه (Threadlocker) :

چسب قفل رزوه از شل شدن در اثر ارتعاشات یا انبساط و انقباض هایی حرارتی که بر روی تمامی قطعات رزوه دار فلزی ایجاد می شود جلوگیری کرده و آب بند کننده ی بسیار مقاومی در برابر خوردگی است ، این چسب نسبت به روش های جایگزین مانند استفاده از واشر های فلزی ، واشر های خورشیدی و … مقرون به صرفه تر هستند و بهتر و مطمئن تر عمل می کنند .

چسب آناروبیک رزوه یا چسب قفل رزوه

آب بند کننده رزوه یا آب بند کننده لوله (Pipe Sealant) :

آب بندی لوله ها (تفلون مایع) در صنایع مختلف از جمله سیستم های لوله کشی آتش نشانی در ساختمان ها (اسپرینکلر) ، سیستم های تهویه هوا ، سیستم های HVAC ، لوله کشی گاز ، آب و … مورد استفاده قرار میگیرد . فرمولاسیون ساخت این چسب اناروبیک مبتنی بر PTFE (تفلون) می باشد و کار آب بندی لوله کشی را بسیار آسان و با دقت کرده است . همچنین در این لوله ها که  آب ، بخار ، هیدروکربن ها ، اکثر اسیدها ، حلال ها و موادی بر پایه گلیکول جریان دارد تاثیری بر روی تفلون مایع ندارند.

تفلون مایع برای اسپرینکلر

چسب آناروبیک واشرساز  (anaerobic gasket maker) :

مناسب جهت درزگیری و آب بندی فلنج ها ، جعبه دنده ، پمپ های سوخت ، پمپ آب و محل هایی که دمای بالا و مقاومت شیمیایی  مورد نیاز است . سیستم خشک شدن این چسب هم غیرهوازی است و موقعی که اکسیژن از سطح یا رزوه ها حذف شود کیور می شود .

این چسب یک آب بند کننده با ویسکوزیته بالا (به شکل خمیری) می باشد و هنگامی که از این واشر ساز آناروبیک استفاده میکنیم نیروی وارده و سطح تنش را به صورت یکنواخت توزیع و بهبود می بخشد و یک واشر مقاوم در برابر خوردگی ارائه می دهد ، و دیگر نیاز به سفت کردن مجدد پیچ های فلنج نداریم .

 

واشرساز پرماتکس آناروبیک

کاربردهای چسب آناروبیک :

از چسب های آناروبیک (بی هوازی) معمولا برای افزایش کیفیت آب بندی یا نیروی نگهدارنده یک قطعه مکانیکی متصل به هم استفاده می شود .

همچنین به عنوان یک قفل کننده رزوه ، درزگیر رزوه ، مواد نگهدارنده و آب بند کننده فلنج ها و بلبرینگ ها استفاده می شود .

وقتی از این چسب برای برای خط تولید و مونتاژ قطعات استفاده می شود ، هم کیفیت قطعات رو بالا برده و هم هزینه ی تولید را کاهش میدهد و همزمان قابلیت اطمینان تجهیزات و قطعات را بالا می برد ، این امر سبب کاهش خرابی های پس از فروش می شود و مشکلات مربوط به گرانتی محصول را به حداقل می رساند .

چسب های آناروبیک وقتی برای برای قفل کردن قطعات رزوه دار به هم استفاده می شدند از شل شدن و خوردگی قطعات اتصال دهنده جلوگیری می کنند . نیروی مقاوم و محکمی را ایجاد می کنند و گشتاور کنترل شده ای برای قطعات جداشدنی ارائه می دهند .

چسب های آناروبیک برای افزایش کیفیت آب بندی

برای استوانه های جدار ضخیم مرکب ، مانند اتصال یاتاقان به شفت با بلبرینگ ها ، چسب های بی هوازی به عنوان ترکیبات نگهدارنده شناخته می شوند (واشر ساز آناروبیک) و تولیدکنندگان را قادر می ساخت تا قطعاتی را که قبلا با استفاده از روش پرس فیت (اتصالات فشاری) یا شیرینک فیت (اتصال انقباضی) مونتاژ می شدند را براحتی با این چسب بچسبانند .

روش های سنتی در مونتاژ قطعات

واشرساز آناروبیک بطور گسترده ای به عنوان واشرساز مابین فلنج های جفت استفاده می شوند و آب بند کننده ی ضد نشت ایجاد می کنند و از نشت رطوبت ، گازها ، مایعات و آلایند ها جلوگیری می کنند .

کاربرد فراوان به عنوان چسب قفل رزوه : یک مجموعه معمولی پیچ و مهره فقط 15 درصد تماس فلز با فلز دارند ، کافی است چند قطره مایع چسب قفل رزوه داخل مهره یا روی پیچ ریخته شود تا هوای باقی مانده مابین رزوه ها خارج شود پس از حذف اکسیژن تبدیل به پلاستیک ترموست شده (پلیمر شده) که باعث محکم شدن بسیار عالی پیچ و مهره در جای خود می شود .

کاربرد فراوان به عنوان چسب قفل رزوه

این چسب دارای قدرت گشتاور بالا ، مقاوم در برابر دما ، کیور سریع (خشک شدن) ، مقاومت بسیار بالا در برابر ارتعاشات رو دارد .

فروش انواع چسب لاکتایت ، چسب آناروبیک ، تفلون مایع و …. در مرکز خرید آنلاین چسب

چسب پارچه ای

۵ بازديد

چسب پارچه ای چیست ؟

چسب پارچه ای از پارچه هایی با جنس های مختلف (پلی استر ، نمد ، نمدی کرک دار ، فایبرگلاس و…) به همراه چسب قوی مبتنی بر لاستیک سینتتیک (نوع خاصی از چسب) ساخته می شوند .

چسب پارچه ای چیست

این نوار چسب مقاوم در برابر سایش و حرارت هستند و برای کاهش نویز و صدا و دسته بندی و عایق کردن سیم ها و کابل ها استفاده می شوند .

سیم کشی وسایل نقلیه :

دسته سیم ها و مدارهای فشرده داده ، به عنوان سیستم متمرکز مرکزی وسیله نقلیه عمل می کنند ، به عبارتی دیگر سیم کشی یک وسیله نقلیه را میتوان با سیستم عصبی انسان مقایسه کرد .

سیم کشی خودرو شبیه سیستم عصبی انسان

برای اطمینان از ایمنی و عملکرد اساسی و صحیح وسیله نقلیه (حرکت ، چرخش و توقف) و همچنین ایجاد راحتی و آسایش بیشتر ، خودروها به وسایل الکترونیکی مختلفی مجهز شده اند که با استفاده از سیگنال های کنترلی کار می کنند که با نیروی الکتریکی تامین شده از باتری کار می کنند .

به این صورت که از طریق کابل ها و سیم ها سیگنال های الکتریکی را ارسال می کنند و امکان تبادل اطلاعات در دستگاه های خود را فراهم می کند .

نوارچسب های مهار سیم ها و چسب پارچه ای سیم کشی برای ایمن سازی و محافظت از دسته سیم ها و کابل ها و بطور گسترده در سیم کشی وسایل نقلیه و ساخت آن ها مورد استفاده قرار می گیرد .

چسب پارچه ای سیم کشی خودرو

برنامه های کاربردی برای چسب پارچه ای سیم کشی خودرو :

انواع چسب پارچه ای سیم کشی خودرو برای فناوری های استاندارد سیم کشی خودرو مانند : چراغ اتومبیل ، پخش کننده های CD ، کیسه های هوا ، شیشه های برقی تا وسایل لوکس و پیشرفته ی امروزی مانند صفحه های نمایش لمسی در کنسول میانی ، صندلی های الکتریکی گرم شونده و موتورهای الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند .

برنامه های کاربردی برای چسب پارچه ای سیم کشی خودرو

بست های مکانیکی مانند بست کمربندی برای سال ها راه حل مورد استفاده برای مهار سیم ها و کابل ها بوده اند ، اکنون قابلیت های تکنولوژی مدرن صنعت چسب ، نوار چسب پارچه ای را به یک جایگزین جذاب تبدیل کرده اند .

کارکرد سیم ها و کابل ها در وسیله نقلیه  :

در یک سال میلیون ها خودرو در سراسر جهان تولید می شود ، در حالی که نوع وسیله های نقلیه (سواری ، اتوبوس ، ماشین های سنگین و …) و ویژگی های آن ممکن است متفاوت باشد . اما هرکدام از این وسایل نقلیه نیاز به مهار و دسته بندی سیم دارد.

این سیم ها در سراسر خودرو توسط سیم کشی خودرو به هم متصل هستند و برق مورد نیاز همه چیز از جعبه فرمان برقی و چراغ های جلو گرفته تانمایشگرهای داخل داشبورد و صندلی های گرمکن را تامین می کند .

کارکرد سیم ها و کابل ها در وسیله نقلیه

همانطور که خودروها با تکنولوژی های روز دنیا پیشرفته تر می شوند ، همزمان سیم کشی آن ها هم پیچیده تر و پیشرفته می شود و در قسمت های مختلف خودرو اجرا می شوند از جمله :

صفحه نمایش در پشت صندلی های جلو ، پورت های شارژ و افزایش قابلیت های الکترونیکی روی داشبورد نیاز به سیم کشی اضافی در مکان ها با فضای محدود یا قرار گرفتن در معرض عناصر فرسایشی و گرمایشی (داخل محفظه موتور) دارند .

حفاظت از این سیم کشی ها و کابل ها توسط چسب پارچه ای نسوز برای ایمنی وسیله نقلیه بسیار مهم است . سیم هایی که در معرض دماهای بالا ، مواد شیمیایی فرساینده و اشیاء برنده قرار میگیرند ، آسیب می بینند که منجر به آتش سوزی ، خرابی ترمز ها و نقص های حیاتی و جبران ناپذیر وسیله نقلیه می شوند .

حفاظت از این سیم کشی ها و کابل ها توسط چسب پارچه ای نسوز

برای جلوگیری از این مشکلات ، سیم ها باید دسته بندی و پوشانده شوند (عایق کردن سیم ها توسط چسب پارچه ای ).

روش های مهار و دسته بندی سیم ها و کابل ها در خودرو :

گزینه های زیادی برای محافظت از سیم ها و کابل ها در سیم کشی خودرو وجود دارد ، زیپ ها (بست کمربندی) سیم ها را محکم بهم جفت میکند ، اما بست کمربندی به هیچ عنوان عمل عایق کردن سیم ها را انجام نمی دهد (بیشتر برای برای جمع کردن و دسته بندی سیم ها کاربرد دارند) .

مهار سیم ها توسط بست کمربندی

گزینه ی دیگر استفاده از لوله های پلاستیکی هستند ، هر چند براحتی میتوان سیم ها را داخل این لوله ها گذاشت و اینکه ممکن است عایق نسبتا خوبی هم باشد و از سیم ها در برابر سطوح خشن و ناهموار محافظت کند ولی ایرادی که می توان گرفت این است که براحتی انعطاف پذیر نیستند و ممکن وزن اضافی داشته باشند .

مهار سیم ها توسط لوله های پلاستیکی

از گزینه های دیگر میتوان به وارنیش حرارتی (لوله های انقباض حرارتی که معمولا با حرارت حالت جمع شدگی پیدا میکنند و در برابر حرارت مقاوم هستند) اشاره کرد ، اگرچه گزینه بسیار مناسبی در برابر رطوبت ، مواد شیمیایی و … هست ولی به دلیل اینکه نوع عایق حتما نیاز به حرارت دیدن دارد ، ممکن است خیلی زمان بر شود .

مهار و محافظت سیم ها توسط وارنیش حرارتی

نوار (لنت برق ، نوار آپارات ، نوار چسب پارچه ای و …) یک گزینه دیگر برای دسته بندی و محافظت از سیم ها است . نوارها نسبت به سایر گزینه ها در دسته بندی و عایق بندی سیم ها ، انعطاف پذیر تر و مقرون به صرفه تر هستند .

با طیف گسترده ای از انواع پارچه ها و الیاف (PVC، فایبرگلاس ، نمدی ، کرک دار ، پارچه ای پلی استر و …) و چسب های به کار رفته در ساخت آن ها ، نوارها می توانند کاهش نویز و صدا (میرایی صدا) ، عایق حرارتی و الکتریکی و محافظت در برابر سایش را با همان کیفیت روش هایی که در بالا ذکر کردیم ارائه دهند .

لنت برق ، چسب پارچه ای ، نوار آپارت و .. برای مهر سیم ها

علاوه بر این نوار ها ، انعطاف پذیر تر ، سبک تر و آسان تر در نصب نسبت به لوله های پلاستیکی هستند .

انواع مواد به کار رفته در ساخت نوار چسب ها :

هر نوار چسب یک طرفه از دو لایه تشکیل شده است ، یک لایه چسب که می تواند از انواع چسب های اصلاح شده ، اکریلیک ، سیلیکون ، لاستیک طبیعی و … باشد و لایه دوم از انواع PVC ، پارچه ای پلی استر و پارچه های پشمی و ….

ساختار نوار چسب پارچه ای

لایه دوم می تواند کاربردهای مختلف برای آب بندی و عایق کردن را ارائه دهند. به عبارتی دیگر مواد به کار رفته در جنس لایه دوم یا همان لایه رویه چسب مشخصات محافظتی خاصی را برای سیم هایی که با عناصر آسیب رسان روبرو هستند ، ارائه میدهد.

به گفته یکی از سازندگان بزرگ نوار چسب : “انتخاب نوع مواد در ساخت جنس رویه ی چسب بستگی به محل استفاده در داخل خودرو و آنچه که سیم ها و کابل ها ممکن است در معرض آن قرار گیرند ، دارد”

  1. PVC (لنت برق) رایج ترین نوع نوار چسب هایی هستند که در مونتاژ دسته سیم ها استفاده می شوند ، زیرا کاربردهای بسیار و مزیت های فراوانی دارد ، انعطاف پذیر هستند و اجازه می دهد تا براحتی دور دسته سیم ها پیچیده شود ، انواع خاصی از لنت برق قابلیت پاره شدن با دست را دارند که برای دسته بندی و روکش کردن کابل ها و سیم ها در موقعیت های عمومی ایده آل هستند . انواع دیگر لنت برق در صورت ترکیب با چسب اکریلیک اصلاح شده می توانند عایق حرارتی و الکتریکی بسیار مناسبی باشند ، نوار PVC ضخیم همچنین می تواند در برابر سایش نیز مقاومت کند .

لنت برق برای مهار سیم ها و سیم کشی

2.گزینه دیگر پارچه برای ساخت جنس رویه ی نوار چسب جهت استفاده روی دسته سیم ها و کابل ها مناسب است ، نوار پارچه ای فایبرگلاس مقاومت بسیار مناسبی در برابر حرارت دارند  و از آن ها برای دسته بندی سیم ها در محفظه موتور یا درامتداد سیستم اگزوز استفاده می شوند . همچنین سایر نوار چسب های پارچه ای به گونه ای ساخته شده اند که هم ضد رطوب باشند و هم ضد حرارت

نوار پارچه ای فایبرگلاس

پلی استر اصلاح شده نوع دیگری از پارچه های استفاده شده در ساخت نوار چسب هستند که برای مقاومت در برابر حرارت و سایش استفاده می شوند . انعطاف پذیری بیشتری نسبت به چسب پارچه ای الیاف شیشه دارند و استفاده آسان تری در دسته بندی و عایق کردن سیم ها ، به نام چسب پارچه ای برزنتی نیز شناخته می شوند .

چسب پارچه ای برزنتی

پلی استر  Non woven  که اغلب به آن PET Felt (نمد نیمه صنعتی ، عایق بسیار عالی صوت و حرارت) یا پشم گوسفند نیز می گویند . استفاده بسیار زیاد در عایق کردن سیم ها در بدنه خودرو ، درب ها ، سیستم ضبط و باند و …. به نام چسب پارچه ای نمدی نیز شناخته می شوند . یکی از بهترین گزینه ها برای عایق کردن سیم ها برای کاهش نویز ، همچنین مقاومت بسیار مناسبی در برابر حرارت دارند .

چسب پارچه ای نمدی

اتوماسیون و چالش استفاده از نوار چسب ها در خودروسازی :

تولید خودرو شاهد بالاترین استقرار اتوماسیون رباتیک است . جوشکاری ، مونتاژ ، مراقبت از بدنه ، حذف مواد زائد ، انتقال قطعات و … بهترین عملیات مونتاژ برای اتوماسیون روباتیک است . با این حال وقتی صحبت از وظایفی می شود که نیاز به دقت فراوان و تصمیم گیری دارند ، عملکردهای ربات زیر سوال می رود و هنوز نیاز به بهبود عملکرد آن ها در این موارد احساس می شود .

مونتاژ کابل ها و سیم ها به کانکتورها نیاز به مهارت بالایی دارد و زمان زیادی را صرف می کند . این زمان شامل جفت کردن کابل ها به اتصال دهنده های مناسب و تعمیر ساختار سیم کشی پیچیده در داخل خودرو است . کار نصب دسته سیم در بدنه خودروها به طور سنتی برای روبات بسیار دشوار خواهد بود .

مونتاژ کابل ها و سیم ها به کانکتورها

بنابراین ، استفاده دستی از چسب پارچه ای بر روی دسته سیم ها هنوز هم حالت استاندارد خود را دارند و توسط نیروهای متخصص و فنی انجام می شود .

علاوه بر این به دلیل قوانین محلی نوارهای مختلف در سراسر جهان محبوب هستند . نوار پی وی سی (لنت برق) در خودروهای ژاپنی محبوبیت بیشتری دارند . خودروهای تولید شده در اروپا و آمریکا بیشتر از نوار چسب پارچه ای استفاده می کنند .

نوار چسب پارچه ای در خودروسازی آسیا ، اروپاو آمریکا

فروش انواع چسب پارچه ای آلمانی ، آمریکایی و … در مرکز خرید آنلاین چسب (چسبان)